همانطور که در مقاله قبل نیز گفتیم، یکی از عواملی که در نتیجه ی جراحی بینی تاثیر گذار است، جراح بینی می باشد. بینی یک عضو بسیار مهم در صورت می باشد که در مرکز صورت قرار دارد و اگر دچار هر گونه نقصی شود بر دیگر اعضای صورت تاثیر می گذارد، به همین دلیل باید در انتخاب جراح بيني بسیار دقت کنید.
عوامل بسیاری وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها راحت تر جراح بيني خود را انتخاب کنید که شامل:
یکی از پرطرفدار ترین جراحی های این روز ها، جراحی بینی می باشد.
اگر بینی تان دچار انحراف است ، بر روی آن قوز دارد ، نوک پهنی دارد ، گرفتگی دارد ، شکسته است و غیره.
جراحی بینی می تواند به بهبودی شما کمک بسیاری کند.
اغلب افرادی که بر روی بینی خود برآمدگی دارند و از ظاهر بینی خود ناراضی هستند دارای بینی استخوانی می باشند که دلایل آن ها در بیشتر موارد مسائل ارثی است.
در این نوع بینی ها، غضروف بینی بیش از اندازه رشد می کند و استخوان آن موجب ایجاد قوز و برآمدگی روی بینی می شود.
یکی دیگر از دلایل ایجاد شدن بینی استخوانی ، وارد شدن ضربه به بینی در دوران نوجوانی است، این موضوع موجب رشد غیر طبیعی استخوان و بافت غضروف روی پل بینی می باشد.
مورد دیگری که لازم به ذکر است تناسب اعضای صورت است، تناسب اعضای صورت در افرادی که بینی های استخوانی دارند با وجود قوز و برآمدگی بینی بهم می خورد که این موضوع باعث می گردد فرد اعتماد به نفس خود را ازدست دهد که با انجام جراحی بینی استخوانی فرد مجددا اعتماد به نفس خود را به دست می آورد.
هر بینی ویژگی و خصوصیات ویژه خود را دارد، از مهمترین خصوصیات بینی های گوشتی، پوست ضخیم آن است که همین امر جراحی زیبایی بینی گوشتی را دشوار تر می کند.
در روش های قدیمی، از روش کاهنده بیشتر استفاده می شد و نتیجه جراحی چندان دلپذیر و مورد رضایت فرد نبود، اما در روش های نوین امروزی با استفاده از تکنیک های صحیح نتیجه جراحی بینی های گوشتی مورد رضایت بیماران می باشد.
برای این که با نتیجه ایده آلی روبه رو شوید باید موارد زیر را رعایت کنید.
اگر تمایل به آگاهی از جراحی بینی استخوانی و عمل جراحی بینی گوشتی دارید با ما همراه باشید.
جراحی بینی به دو روش جراحی باز و جراحی بسته انجام می گیرد.
پس از این مرحله ، پوست بینی از روی سطح استخوان و غضروف جدا شده و جراح مستقیما قادر به مشاهده بخش داخلی بینی خواهد بود ، لذا به دلیل وسعت دامنه دید جراح در این روش امکان اعمال تغییرات فاحش به راحتی امکان پذیر است و این به عنوان مزیت جراحی بینی به روش باز تلقی می گردد.
از معایب جراحی بینی باز می توان به قابل رویت بودن محل ایجاد برش های جراحی پس از عمل اشاره نمومد.
از معایب این روش محدودیت جراحی و امکان انجام عمل تنها از طریق حفره های بینی می باشد ، بنابراین در این روش نمی توان تغییرات پیچیده ای روی بینی اعمال نمود.
بینی دارای یک تیغه منعطف و نازک می باشد که در بخش میانی بینی واقع شده است. عملکرد این تیغه درست مشابه یک ستون می باشد و می بایست کاملا صاف بوده و در خط میانی حفره های بینی واقع گردد.
چنانچه این تیغه به سمت چپ یا راست انحراف یابد و منجر به مسدود شدن یک یا دو حفره بینی گردد در اصطلاح پزشکی به این وضعیت انحراف بینبی اطلاق می شود که عموما ۸۰ درصد از مردم دچار انحراف تیغه بینی می باشند.
لازم به ذکر است انحراف بینی با کجی بینی متفاوت است ، بدین صورت که کجی بینی منجر به تغییر در ظاهر بینی می گردد اما انحراف بینی در قسمت داخلی بینی به وقوع پوسته و در ظاهر بینی تغییری ایجاد نخواهد کرد.
بنابراین جراحي انحراف بيني نوعی جراحي درمانی تلقی شده و جراحي کجی بيني جزو جراحي های زیبایی بيني به شمار می رود.
به دلیل این که عموما انحراف بینی تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی کند ممکن است فرد تا مدت ها متوجه وجود این اختلال در بینی خود نشود.
بدین منظور می بایست در صورت وجود مشکلات تنفسی حتما به پزشک متخصص مراجعه نماید تا از لحاظ وجود انحراف در تیغه بینی مورد بررسی قرار گیرد.
اقدام به تشخیص و درمان انحراف بینی بسیار حائز اهمیت است چرا که در صورت عدم درمان ورود هوا به مجاری هوایی بینی دچار اختلال خواهد شد و این امر ممکن است منجر به خشک شدن بینی و آبریزش از بینی به طور دائم گردد.
در صورتی که تیغه بینی دچار انحراف باشد ، علائم و نشانه هایی به همراه خواهد داشت که رایج ترین آن ها عبارتند از :
در صورتی که انحراف بینی جزئی باشد ممکن است پزشک متخصص جهت درمان آن اسپری های مرطوب کننده بینی را تجویز نماید.
چنانچه انحراف بینی شدید باشد تنها راه درمان آن جراحي انحراف بيني می باشد.
این نکته حائز اهمیت است که جراحي انحراف بيني منجر به اصلاح ظاهر بيني نخواهد شد و تننها منجر به اصلاح ساختار تیغه بيني و مرتفع نمودن مشکلات تنفسی می گردد.
بنابراین در صورتی که بیمار متقاضی اصلاح ظاهر بینی نیز باشد می بایست همزمان با جراحي انحراف بینی تحت عمل جراحی زیبایی بینی نیز قرار گیرد.
این نوع از جراحی به منظور اصلاح جراحی پیشین صورت انجام می گیرد. طی این جراحی ، می بایست عوارض ایجاد شده از جراحی بینی قبلی یا نواقص باقیمانده در طول جراحی بینی سابق ترمیم و برطرف گردد.
مبتنی بر مطلب مذکور ، بدیهی است که جراحی بینی ترمیمی به عنوان یک جراحي دشوار و دارای پیچیدگی بسیار قلمداد می گردد. بنابراین انتخاب جراح متبحر و زبده جهت انجام این جراحی از ضرورت بالایی برخوردار است.
در پاسخ به این سوال باید گفت خیر ، جراحي بيني می تواند به دفعات انجام گیرد ، اما بیان این نکته بسیار حائز اهمیت است که قاعدتا هر قدر تعداد دفعات انجام جراحي بيني افزایش یابد احتمال بروز عوارض شدت خواهد یافت.
البته باید خاطر نشان نمود که مطلب فوق الذکر به منزله ممنوعیت تکرار جراحي بینی نمی باشد ، اما باید توجه داشت تنها در صورت بروز مشکلات اساسی پس از جراحي بيني اولیه و با مشورت جراح بيني حاذق و مجرب نسبت به جراحي بيني ثانویه اقدام صورت گیرد.
طبیعتا احساس درد خفیف پس از جراحي بيني به دلیل وجود پانسمان داخل بینی امری بدیهی می باشد. اکثریت دردهای ناشی از جراحي بيني در طول دوران نقاهت در صورت رعایت صحیح مراقبت های پس از عمل بینی قابل کنترل و تسکین می باشند.
چنانچه بینی به روش باز تحت عمل جراحي قرار گیرد ، بروز اسکار کوچک پس از جراحي غیر قابل اجتناب خواهد بود.
این موضوع نباید منجر به نگرانی بیماران شود زیرا با رعایت دستورالعمل های توصیه شده پس از جراحی اسکار به وجود آمده به مرور زمان محو خواهد شد.
اسپلینت نوعی آتل پلاستیکی است که به منظور حفاظت از بيني ، پیشگیری از تغییر غضروف بینی و کاهش تورم بینی توسط جـراح بيني روی بینی قرار داده می شود.
جـراح بيني متناسب با وضعیت بیمار مدت زمان استفاده از اسپلینت را معین می کند که عموما بین ۷ الی ۱۰ روز متغیر است. به طور کلی نگه داری صحیح از اسپلینت پس از جراحی بینی یکی از فاکنورهای موثر در دستیابی به نتایج مطلوب می باشد.
بله ، به دلیل احتمال بروز خونریزی و برگشت خون به حلق بیمار در معرض شرایط مخاطره آمیزی قرار دارد لذا جراحي بيني تحت بیهوشی عمومی صورت می گیرد.
البته در موارد خیلی نادر ممکن است جراحي بيني تحت بی حسی موضعی انجام پذیرد.
قطعا بینی به دلیل حساسیت بالایی که دارد بعد از جراحي ممکن است متورم گردد لذا به منظور سهولت در طی نمودن دوران نقاهت ، رعایت مراقبت های ضروری پس از جراحي بيني شدیدا مورد اهمیت می باشد.
به توصیه جراح و در بازه های زمانی معین لازم است بعد از جراحي بيني بیمار به منظور بررسی های لازم تحت معاینه و بررسی قرار گیرد.
به رغم پیشرفت چشمگیر لیزر در علم پزشکی و استفاده از آن در جراحي های مختلف ، هنوز این فناوری به مرحله ای نرسیده که بتوان از آن در جراحـی بینی استفاده کرد.
جراحـی بینی مستلزم ایجاد تغییر روی ساختار ، غضروف و استخوان بینی می باشد ، اما از لیزر تنها می توان در رفع جای جوش ، آکنه و لک روی بینی استفاده نمود.
بنابراین می توان اذعان داشت که عمل بینی بدون نیاز به جراحـی امکان پذیر نیست و استفاده از لیزر در جراحـی بینی صرفا جنبه تبلیغاتی دارد.
دکتر من ۸ ماه پیش بینیم رو پیش شما جراحی کردم و واقعا راضیم
ممنون از لطفتون