عمل جراحی بینی یکی از جراحی های پرطرفدار در میان افراد می باشد که بر روی دو نوع بینی گوشتی و بینی استخوانی انجام می شود.
بینی گوشتی به بینی گفته می شود که دارای پوست ضخیم و اسکلت ضعیف باشد، همچنین این نوع بینی دارای غدد چربی فراوان در اطراف سوراخ های بینی می باشد، کسانی که دارای این نوع بینی هستند در عمل جراحی بینی گوشتی به آن ها توصیه می شود مدل بینی طبیعی را انتخاب کنند.
اما بینی استخوانی به بینی گفته می شود که پوست نازک و اسکلت محکم داشته باشد کسانی که دارای این نوع بینی هستند می توانند در عمل جراحی بینی استخوانی مدل بینی طبیعی ، فانتزی یا عروسکی و غیره را انتخاب کنند و بهترین نتیجه را به دست آورند.
عمل جراحی زیبایی بینی به دو روش جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته انجام می شود.
در جراحی بینی به روش باز ، جراح بینی یک برش کوچک بر روی کلوملا ایجاد می کند و پس از جدا کردن پوست از اسکلت بینی تغییرات مورد نیاز را بر روی بینی اعمال می نماید.
اما در جراحی بینی به روش بسته هیچ برشی بر روی کلوملا ایجاد نمی شود و تمامی برش ها در داخل بینی زده می شود.
امروزه تبلیغات گسترده ای در خصوص عمل بینی با لیزر می شود که باید بگوییم هنوز آنقدر علم در حوزه لیزر پیشرفت نکرده است که بتوان با لیزر تغییراتی در اسکلت بینی ایجاد کرد، لیزر تنها باعث صاف و شفاف شدن پوست بینی می شود.
امکان به وجود آمدن برخی عوارض بعد از هر روش جراحی یا عمل زیبایی طبیعی است اما باید گفت که عوارض ناشی از جراحی زیبایی بینی به مراتب کمتر از سایر روش ها می باشد.
بروز برخی از این عارضه ها عمومیت داشته و بعد از جراحی بینی همه افراد آن ها را تجربه می کنند اما برخی دیگر از عوارض تنها در مواردی که فرد جراح خوب و با تجربه ای را برای عمل بینی اش انتخاب نکرده یا به رعایت مراقبت های بعد از این جراحی زیبایی بی توجهی کند اتفاق می افتند.
بخش قابل توجه و اعظمی از نارضایتی های بعد از جراحی بینی به علت وجود مشکلات ظاهری و نارضایتی های بعد از جراحی می باشد، چنانچه جراح در زمینه عمل بینی از تجربه کافی برخوردار بوده و به طور کامل با آناتومی بینی آشنا باشد تا حد زیادی از احتمال نارضایتی افراد کم خواهد شد البته به شرطی که بیماران توقعات نامعقول از جراحی بینی و نتایج آن نداشته باشند.
این عارضه ها معمولاً در همه افرادی که اقدام به انجام عمل زیبایی بینی کرده اند بروز می نمایند، البته میزان و شدت این عوارض در همه به یک اندازه نبوده و به مواردی مانند میزان مهارت پزشک، شرایط فرد و میزان توجه او به رعایت نکات توصیه شده توسط جراح بستگی دارد.
پزشک برای اصلاح ایرادات موجود در بینی اقداماتی را بر روی بافت استخوانی-غضروفی بینی انجام می دهد که با مقداری درد برای بیمار همراه است. برای تسکین درد ناشی از جراحی بینی می توان از مسکن استفاده کرد.
در نواحی اطراف چشم و بینی، فرد مقداری ورم را تجربه خواهد کرد که شدت آن در روزهای اولیه زیاد بوده و بعد از ۲ هفته تا حد زیادی فروکش می کند.
تورم ناشی ازجراحی بینی های گوشتی به مراتب بیشتر از تورم ناشی از جراحی بینی استخوانی بوده و گاهاً فروکش کردن کامل آن به ۲ سال زمان نیاز دارد.
یکی دیگر از عوارض شایع بعد از عمل بینی، کبودی در اطراف چشم ها است که با اقداماتی همچون مصرف میوه و آب زیاد می توان میزان آن را کاهش داد.
پس از جراحی بینی افراد با احساس گرفتگی در بینی خود مواجه می گردند که تلاش کردن برای برطرف کردن آن اشتباه است زیرا ممکن است بینی آسیب ببیند. تنها اقدامی که می توان در این زمینه انجام داد شست و شوی بینی و استفاده از سرم است که آن هم باید تحت نظر پزشک انجام شود.