در اولین مشاوره جراحی بینی که قبل از عمل جراحی بینی است فرد با جراح بینی درباره دلایل خود از انجام جراحی زیبایی بینی صحبت می کند.
جراح بینی ، بینی و ساختار صورت فرد را بررسی و درباره نتیجه احتمالی جراحی بینی و روش انجام آن با بیمار صحبت می کند.
موارد متفاوتی وجود دارد که باید در مشاوره پیش از عمل جراحی به آن دقت شود که در ذیل به آن ها خواهیم پرداخت.
قبل از انجام هر نوع جراحی پلاستیک ، بررسی سابقه سلامتی فرد بسیار مهم است به ویژه در شرایطی که از بیهوشی عمومی استفاده می شود.
پیش از این که تصمیم به جراحی بینی گرفته شود باید مشکلات سلامت عمومی فرد مورد بحث قرار گیرد به گونه ای که بیمار باید در صورت مبتلا به هر گونه بیماری مزمن آن را به اطلاع جراح بینی خود بگذارد، این مشکلات شامل فشار خون بالا، بیماری دیابت، مشکلات قلبی، کبد، کلیه، سکته مغزی، سرطان، مشکلات در بهبودی زخم و خونریزی می باشد.
در مورد جراحی بینی ، اطلاع از تمامی جراحی های قبلی اعم از سینوس و بینی یا ضربه و آسیب های قبلی به بینی حائز اهمیت است.
افراد باید از تمامی دارو هایی که استفاده می کنند فهرستی تهیه نمایند و در جلسه مشاوره با خود همراه داشته باشند، زیرا برخی از داروها ممکن است موجب افزایش خونریزی شوند و جراحی بینی فرد را تحت تأثیر قرار دهند.
کاندیدای جراحی بینی باید مصرف آسپرین و محصولات حاوی آسپرین را برای حداقل دو هفته پیش از جراحی بینی قطع کنند. در این شرایط می توانند از استامینوفن کدئین که جایگزین خوبی برای این داروها است استفاده کنند.
در مشاوره جراحی بینی افراد باید درباره داروهایی که به آن آلرژی دارند، آگاهی داشته باشند تا از مصرف آن ها پرهیز نمایند. نوع واکنشی که به دارو نشان میدهند به خصوص اگر مشکل تنفسی هم داشته باشند، بسیار مهم است.
نوجوانی مهمترین سن برای تقویت اعتماد به نفس است. در سنین پایین برای انجام جراحی بینی محدودیت وجود دارد به گونه ای که هر فردی برای انجام این جراحی زیبایی باید از نظر جسمی و روحی به تکامل رسیده باشد، به عبارت دیگر خانم ها پس از ۱۶ سالگی و آقایان پس از ۱۸ سالگی می توانند برای انجام جراحی بینی اقدام کنند.